Workshops

Pinhole fotografie

De pinhole-techniek is even oud als prachtig en mysterieus.  Met een eenvoudige werkwijze kun je beeldschone foto’s maken waarin de factoren tijd en intuïtie een belangrijke rol spelen.

Plaatsmaken organiseert een workshop in deze bijzondere techniek, waarin je leert om met een zelfgemaakte pinhole camera te werken naar afdrukken in de doka. Ook wordt er op 120 film (6×6, 6×9, 6×12 en 6×17 cm) gewerkt en leer je film ontwikkelen en afdrukken. Cursisten gaan zowel binnen als buiten fotograferen en leren de fijne kneepjes van de pinhole- fotografie, waarbij er veel aandacht is voor inhoudelijke aspecten. De workshop wordt gegeven door Carel Lanters. Inschrijven via Plaatsmaken, Arnhem

Kunst onderwijs

Kunst onderwijs aan studenten, alumni en professionals.

Carel was verbonden aan de Kunstacademie in Arnhem (ArtEZ) van 2006 tot 2015 op de afdeling Fine Art, specialisatie ruimtelijke vormgeving.

Momenteel geeft hij les aan de vooropleiding ArtEZ

en geeft workshops aan groepen en individuen

carel-art-education

Het gietproces van brons en aluminium

Doel van de workshop is om amateurs (=liefhebbers), studenten, alumni en professionals inzicht te geven in de voorbereidingen en het gieten van brons en aluminium.

De workshop heeft naast de techniek, verzorgd door Daan van Neerven, de gietmeester in Nijmegen, ook een inhoudelijke component. Dat betekent dat er groepsgewijs vanuit een idee wordt gewerkt. Een budgettair interessante workshop, is het gieten van een zelf ontworpen munt in brons, uitgaande van een wasmodel.

Deze korte film toont het proces van ‘Geheim Gereedschap ll’ , een groep van 12 jonge kunstenaars werkten van model tot afwerking van aluminium objecten.

Omdat mijn gieter is gestopt, zijn de workshops tot nader orde uitgesteld.

 

4.brons-object