Portretten van een sporthal

  • Turnzaal Ellecom, opname 9

  • Turnzaal Ellecom, opname 10

  • Turnzaal Ellecom, buiten, opname 5

  • Turnzaal Ellecom, opname 11 en 12

  • Pinhole foto's uit het project 'Turnzaal' in de tentoonstelling 'Toxic Bunker', in samenwerking met Aracelly Scheper, samengesteld door Mirka Farabegoli. Foto: Jeroen Huisman

De sporthal in Ellecom staat (nog) leeg en heeft een bijzondere sfeer, vanwege de kennis die algemeen in de omgeving bestaat omtrent de geschiedenis. Het gevoel dat ontstaat door de onttakeling van het gebouw en het feit dat het door de Duitse Nazi bezetters is gebouwd in de tweede wereldoorlog, is voor ons, Aracelly Scheper en Carel Lanters, aanleiding om dmv pinhole-fotografie visueel onderzoek te doen. Het betreft een soort archeologisch onderzoek naar de achterliggende emoties, welke nog steeds doorgang vindt. In november 2019 willen wij het project openbaren in de vorm van een publicatie met originele foto-afdrukken en teksten.  Hier leest u meer over pinhole fotografie.

U kunt dit voortgaande project ondersteunen door in de webshop een of meerdere prints te bestellen, waarbij u de gewenste afmetingen kunt aangeven. De opbrengsten komen ten goede aan de genoemde publicatie in combinatie met een tentoonstelling in Galerie 38, Rheden in november 2019.

Jaar / Jaren:

2019

Collectie: