Experiments on Reality

  • Dit is een stereo afbeelding gemaakt met 2 identieke pinhole camera's. Zie het ruimtelijk met cross eyed viewing (scheel kijken)

  • Dit is een stereo afbeelding gemaakt met 2 identieke pinhole camera's. Zie het ruimtelijk met cross eyed viewing (scheel kijken)

Direct na de eerste presentatie in Circa Dit, ‘La Condition Humaine’, ontstond een tweede aansluitende tentoonstellingsperiode onder de titel ‘Experiments on Reality’.  Hierin werkte Carel samen met Eibert Jonker en een 4tal studenten van de ArtEZ dans academie in Arnhem: Adrian Thoemmes , Mireia Varón, Amit Palgi en Naomi Schouten. Hier zie je een korte video van hun optreden in Circa…Dit.

In enkele sessies werden samenstellingen van dansposes vastgelegd met een pinhole-camera met een gemiddelde belichtingstijd van 30 sec. Naast een 18tal afb. zie je hier ook stereo afbeeldingen in kleur en zwart-wit, die dmv cross eyed viewing, ruimtelijk te zien zijn.

‘Scheel kijken’ is een variatie op vrij kijken waarbij de beelden opzettelijk van rechts naar links en van links naar rechts worden getransponeerd. Als u een vinger halverwege het beeld en uw ogen opsteekt en vervolgens scherp stelt op het topje van uw vinger, kruist u uw ogen. De afbeeldingen zijn onscherp, dus als u uw vinger vervolgens naar de afbeeldingen beweegt en u concentreert op de vingertop, kunnen de afbeeldingen scherp worden gesteld en worden samengevoegd.

 

Jaar / Jaren:2020

2020

Categorie: