Das Wasser fließt die Grenze entlang

  • Pinhole foto met de RSS6x6

  • pinhole foto met de RSS 6x6

Das Wasser fließt die Grenze entlang (Het water stroomt langs de grens)

Een werkperiode in het kader van Wildtuin; Circa… Dit, Arnhem, waarbij de samenwerking tussen verschillende generaties de basis vormt.

Samen met Lucas Sloot, werd een nieuw project ontwikkeld waaruit een presentatie voortkwam met kunstwerken die door beide kunstenaars als vernieuwend werd ervaren. Werk- en presentatie-periode jan-mrt. 2023

Tijdens een eerste wandeling in het grensgebied bij Beek (NL) en Elten (D), het gebied waar beide kunstenaars hun roots hebben liggen, kwamen zij terecht in het oude kerkje op Hoog-Elten. Daar zagen zij het beeld van st. Machutus; een 12de eeuws Mariabeeld met kind, waarvan in de 17de eeuw het hoofd werd vervangen door een mannenhoofd: st Machutus. Voor Lucas en Carel aanleiding om deze voorstelling te boetseren; los van elkaar het lichaam en hoofd boetserend en daarna op elkaar geplaatst. Op de zelfde locatie vonden zij een boomstronk uit de grond stekend waarvan zij associatief wisten dat het van groot belang zou zijn; Uit de grond getrokken en omgekeerd bleek het een nieuwe voorstelling van Machutus te zijn. Hiervoor maakten zij een reliekhouder: 3 kappen van gips welke de stronk deels omvatten en de ruimte van een onzichtbaar hoofd weergeven.

Soundscape: 3 stukken op tin whistles bewerkt met software

Video: Over de 3 beelden werden bewegende kaarten van het grens- en rivierengebied geprojecteerd. met geluid

 

Jaar / Jaren:2023

2023

Categorie: